Hvordan flytter jeg med Kat?

Hvordan flytter jeg en kat

Hvordan flytter jeg med Kat? 

Du står og skal flytte og du spørger dig selv. Det er ofte spørgsmål som eksempelvis,  hvad gør jeg og hvilken rækkefølge gør jeg det i? Hvordan undgår jeg katten bliver stresset?  Vi giver her en lille guide, hvordan vi selv flyttede fra et hus til et andet.

Og hvilke overvejelser vi gjorde os omkring flytningen.  Det var vigtigt for os at det blev gjort så gnidningsløst for katten som mulige og at alt var gjort klar i det nye hjem, så katten havde det så trygt som muligt under flytningen og på den måde ikke blev stresset.

Forberedelser ved Flytning

Forbered et værelse i den nye bolig til katten, hvor den kan være sikker og hvor den har sit kradsetræ, kattehule, legetøj, kattebakke, mad , vand og alt er velkendt med duften der føles trygt.
Det gælder om at gøre flytningen så tryg som muligt så katten ikke får stress.

Hvordan gør jeg på Flyttedagen

Hvordan gør jeg på flyttedagen? Tag selv katten med til den nye bolig og sørg for at transportere katten i en sikker transportkasse, der dufter velkendt. Så sætter du katten ind i det værelse du har forberedt til den og der skal alle de velkendte ting være.

Så som Kradsetræ, favorit hule eller katte kurven, kattebakken med nyt grus, mad og drikke.  Du kan eventuel sætte musik på i værelset hvor katten er, det tager noget af den uro der er med flytningen. Hold døren lukket imens der er flyttefolk og fremmede i den nye bolig.

Du kan for en sikkerheds skyld låse døren,  så ved du der ikke kan ske uheld og at ingen flyttefolk eller fremmede kommer til at lukke katten ud. Vil du ikke låse værelset af kan du 

sætte en seddel på døren, hvor du skriver der er løs kat i rummet. Da vi flyttede til nyt hus låste vi døren, det gav ro fordi vi vidste, der ikke kunne ske katten noget. 

Flytningen er overstået

Når alle flyttefolk og fremmede er ude af det nye hjem, er der ro i hjemmet. De næste par dage går med at sætte på plads og når de første par dage er gået, kan du lukke katten ud af værelset. 

Uheld kan ske også selvom du tager disse forholdsregler. Derfor er det vigtigt at katten er øremærket, registreret i Dask Katteregister eller har et kattetegn på med oplysninger om bopæl og telefon nummer. Så du kan være sikker på din kat, kan komme hjem til dig, hvis uheldet er ude.

Har du en udekat?

Har du ude kat der går og kommer som den vil. Er det vigtigt du holder katten inde i 3 til 4 uger! Hvis du lukker katten ud for tidligt, kan du risikere at den ikke kan finde tilbage. Den skal først have vænnet sig til de nye lyde og lugte der er indenfor i det nye hjem. Igennem de første uger tager du det brugte kattegrus, og hælder ud langs hækken og i bedene.

På den måde kan katten finde tilbage via sine egne lugte. I starten går du med katten ud i haven og kald den tilbage efter hver 15 – 30 min. På den måde holder den sig i nærheden af det nye hjem.