Hvalpetræning Tips & Tricks - Enkel - Sjov - let - Hos Jekas

Enkel, sjov og let hvalpetræning

Hvalpetræning kan gøres på mange forskellige måder, det er vigtig der startes fra hvalpen er 8 uger.  Det er også vigtigt er at der ikke trænes for meget og at der kun trænes i små intervaller ad gangen.

Det er med til at du får en glad og sund hund der reagerer på det du beder den om. Hver dag skal hvalpen stimuleres, motioneres og luftes og det vil blive en nemmere hverdag med en velopdragen hund.

Pas på med ikke at aktivere din hundehvalp for meget. De lange gåture og den træning der fysisk udfordrer hvalpen og udmatter den, må vente til den bliver større.  På den måde undgås negativ påvirkning af hundehvalpens vækst undgås.

En hvalp skal ligesom en baby lære alt fra starten af, så her vil daglige oplevelser fungere som træning og leg.  Husk fokusordet er leg og det skal gerne være sjov leg, det giver en sund glad hund og lydhør hvalp.

Få tips og tricks til hvordan du kommer i gang med en god og sjov træning af hvalpen.  Når vi afholder hvalpetræning to gange årligt er fokus på følgende.
Der kan findes meget mere.

 • Socialisering mød andre og verden
 • Hvalpetræning Tips og Tricks
 • Aktivering: max 20 min ad gangen
 • Træning af lydighed og indkald

Socialisering: Mød andre igennem leg og oplev verden

Tag din hvalp med ud og mød andre hvalpe og lad den opleve verden. Tag gerne din hvalp med til alle gøremål i hverdagen. Det gælder familiebesøg, daglige indkøb og med i bilen. Din hvalp oplever lyde og dufte når den er med dig ude og opleve verden. Og du giver den mulighed for at møde andre hunde og nye mennesker. Det at møde lyde, dufte og se andre ting end Hvalpen ser hjemme.  Det giver en rolig og tryg hund, at møde nye dufte, høre nye lyde og se andre mennesker

Hvalpetræning: Tips og Tricks

En hvalp skal have gerne lov til at være hvalp og lære tingene fra bunden af.  Vi anbefaler du træner med en passende hvalpetræning og ikke er for streng eller disciplinær i den daglige træning.
Så hold træningen enkel, let og sjov og tilpas den til hvalpen. På den måde får din hvalp en god oplevelse og den vil elske at kunne udføre de små opgaver du stiller den.  En opgave der udføres, kræver du giver
ros og belønnings godbidder, husk at have små godbidder ellers bliver den for hurtigt mæt.

 • Træn små og enkle øvelser med din hvalp. Det kan f.eks. være den skal lede efter godbidder, du har gemt inde i huset eller i græsplænen.
 • Tag Toiletruller i et vaskefad og gem godbidder imellem som hvalpen skal finde
 • Sæt tomme wc ruller op og gem godbidder i røret, dem skal hvalpen vælte for at få godbidderne
 • Kog pølser og skær dem i små bitte stykker. 
 • Pølsevandet kommer du i en flaske.
 • Går en tur på græsplænen eller på en åben mark og hælder pølsevandet ud og indimellem lægger du de små pølsebidder

  Det skærper hvalpens duftesans og aktivere dens hjerne og hunden udvikler sine sanser.

  Er hvalpen fortrolig med de former for gemmeleg du leger med den, kan du starte med at træne den grundlæggende lydighed, som at dække og så.   Du kan med fordel bruge aktivitetsspil der ligger i flere sværhedsgrader. Det skal være let og ikke for besværligt til en hvalp. Og ros atlid din hvalp eller hund – den kan aldrig roses for meget.  

 

Wishlist 0
Continue Shopping
Scroll til toppen