Hvalpefoder

Hvalpefoder - find det bedste til  din hvalp

Har du lige fået en lille ny hvalp, har du garenteret opdaget at du har mange spørgsmål til hvilket foder du skal give din hund. Et spørgsmål de fleste nye hunde ejere står i en jungle af foder tilbud, og er i tvivl om hvad der er det rigtige foder til deres hvalp.  Hvilket foder, der er optimalt og opfylder behovet. Det er vigtigt at et hvalpefoder understøtter og dækker de næringstoffer der giver et langt og sundt liv. Hvalpe har brug for et nærende foder, da de udvikler sig meget det første år. Således hunden udvikler miskler og knogler ikorrekt i vækst fasen. 

Foder giver en god start 

En hvalp vokser lige så meget et  år, som et menneskebark gør på femten år. Derfor er det vigtigt at vælge et godt foder i væksperioden. Vækstperioden er et komplekst samspil mellem faktore som tildelte næringsstoffer, motions mængde, hormoner ( væksthormoner og koønshormoner)  og nedarvede gener. 

17 varer

pr. side

Hvalpefoder - sådan finder du det rigtige
Her finder du et sortiment af velsmagende og nærende hvalpefoder af højeste kvalitet. Vores finder til hvalpe indeholder alle de gode ingredienser og næringsstoffer, din hvalp har brug for. Således hundehvalpen får den bedste start p livet samt en stærk og sund udvikling.  Vi tror på, at kvalitetsfoder til hvalp, er med til at give et langt og sundt liv. Foderet i vores sortiment er nøje udviklet, så det indeholder alle de gode og sunde næringsstoffer, kvalitets råvarer og ingredienser, som din hundehvalp har brug for, til en god start på livet.

Hvorfor vælge hvalpefoder?
En hundehvalp udvikler og vokser på 1 år, lige så meget som et menneske barn gør på ca. 14 år. Derfor stiller det store krav til det rigtige hvalpefoder under vækstperioden.

  • Tildelte næringsstoffer
  • Mængden af daglig motion
  • Nedarvede gener
  • Mange hormoner, herunder bl.a. kønshormoner og væksthormoner
  • Således bidrager både optimale ernæring og god afstamning, hvor foderet har stor indflydelse på hvalpens voksenliv.

Man kunne med rette kalde for vækstfoder og ikke som vi kalder det hvalpefoder. Vækstfoder der er afbalanceret, således hvalpen har den bedste mulighed ofr knogleudvikling og vækst.

Er hunden hvalp eller Junior?

Forskellem mellem junior- og hvalpefoder er energi niveauet. Juniorfoder indeholder ikke s højt et energi niveau som hvalpefoder. Det skyldes af junior hvalpen ikke har brug for det ekstra høje energi indtag, men dog stadigvæk har den brug for højere energi indtag en ved et almindeligt voksenfoder.

Derfor er det vigtigt at følge foder firmaernes instruktioner på, hvornår junior og hvalpefoder påbegyndes.  Samt hvor længe der skal fodres med det. Du finder på siden både foder til hvalpe og junior hunde

Vær opmærksom på de store racer!

Juniorfoder kan være en god ide til de store racer, grundet deres knogle- og muskeludvikling er ekstra sarte overfor for højt energi indtag. Dstore hunderacer går igennem en ekstrem vækst fra de bliver født til de er udvokset når de er 12 – 18 måneder, vægten kan sige fra 1 kg til over 90 kg på denne tid. Derfor er det vigtigt at købe foder der sikre, at den hurtige vækst kan forekomme, men uden det går for stærkt for muskler og knogler, så ledes de kan udvikle sig korrekt.

Vi anbefaler altid at starte med et hvalpefoder der passer til din hunds race, og at følge vejledningen på posen og evt. skifte til juniorfoder ved en bestemt alder. Det vil typisk være omkring 6 – 7 måneders alderen, der anbefales at gå over til juniorfoder.

Når hvalpen er 100% udvokset skiftes der over til et voksent  foder. Skifter du mærke husk da at introducere foderet over en 7 dages periode  på min. 7 dage. Således du sikre at hvalpens tarmsystem kan nå at vænne sit til et foderskift med f.eks. nye ingredienser

Du kan forkæle din hvalp med vores udvalg i lækre og sunde hundegodbidder, som vil få din hund op på dansende poter.

Hundehvalpes hurtige udvikling kræver nærende foder

Hvalpen udvikler og vokser sig rigtig meget af de første leveår. Det er derfor altafgørende  at den får nok energi og at den får det rigtige hvalpefoder også betegnet som vækstfoder.

Foderet indeholder alle de vigtige mineraler, vitaminer og næringsstoffer din hval har brug for, til at få den bedste start på livet. Når du fodre din hvalp eller junior hund, skal du tilpasse mængden af vækstfoder, i takt med hunden udvikler sig. Forskellige hunderacer variere i udvikling og derfor er der forskellige behov  for vækstforøgende hvalpefoder. Pas  på ikke at overfodre hvalpe eller juniorhunde, og at du fodre med nøje afmålte portioner. Der er tilpasset til race og størrelse.

Du skal fodre hvalp med vækstfoder, indtil ca. 90% af knogler er færdigudviklede. Det tidspunkt ligger oftest når hvalpen er mellem 6 og 12 gammel. Det er ikke skadeligt at fodre med hverken hvalpefoder eller juniorfoder i for lang tid, så længe du ikke overfodre.

Daglig fodring skal være en god oplevelse.

det er vigtigt at din hvalp fr et sundt og godt forhold til daglig foder og spisemønstre..Derfor er det vigtigt at du gør det til en rar oplevelse for hunden at spise. Det bliver det fordi hvalpefoderet eller juniorfodret er velsmagende, og din hund får god til til at nyde maden og spise uforstyrret. Som udgangs punkt bør du fodre en hvalp  3 til 4 tre gange dagligt, indtil hvalpen er ca. fire måneder gammel. Derefter kan du gå over til at fodre to gange om dagen. Det er vigtigt at bemærke du forholder dig til hvordan din hundehvalp udvikler sig og holder øje med om den bliver for tynd eller for tyk. Er det tilfældet din hund er for tynd eller for tyk kan det være nødvendigt at se bort fra vejledende fodermængde og regulere portionsstørrelserne efter behov.

Hvor længe skal hvalpen have vækstfoder

Du bør fodre din hundehvalp eller juniorhund med sundt vækstfoder, indtil knogler er omkring 90% færdig udviklede. Det vil være når hvalpen er mellem 6 og 12 måneder gammel. Du skal være ekstra opmærksom på, at har du en hvalp af gigant race, grundet disse hunderacer oftest skal være ældre, inden de sopper med vækstfoder. Når hvalpens knogler er 90% færdigudviklede, kan du begynde at fodre med det afbalanceret hundefoder til voksne hunde. her følger du fodervejledningen på fodret. På den måde er du sikker p at fodre din hund korrekt. Alligevel skal du altid være opmærksom på din hunds sundhed, velvære og fysiske aktiviteter, når du skifter fodertype. Det er ikke skadeligt for din hund at fodre med hvalpefoder i for lang tid, det vigtigste er at du aldrig overfodre din hund. Vi tilbyder et unikt udvalg af hundefoder til voksne hunde racer og i alle størrelser