Hvilket Kradsetræ skal jeg vælge - Et kattetræ er en god ide

KAT

Jekas Hund og Kat

Hvilket Kradsetræ skal jeg vælge?

Kradsetræ til Store og små katte!

Et kradsetræ er efter vores mening en del af grund udstyret når man har indekat.  Et af de mest stillede spørgsmål vi har fået igennem årene er, Hvilket kradsetræ skal jeg vælge og hvorfor er det nødvendigt at have et kradsetræ?  Det er vores erfaring og et problem mange katte ejere står i når de får kat. Det er ikke bare at købe et tilfældigt kradsetræ, det drejer sig om at vælge det rigtige og købe langsigtet. 

Kradsetræer er mange ting og der er utallige muligheder her vil vi prøve at guide dig i nogle af de ting der er vigtige overvejelser.  Således du har muligheder og det passer til din kat eller katte, og at det passer ind i dit interiør hjemme. Et kradsetræ må gerne se pænt ud.

Hvad er et Kradsetræ?

Et Kattetræ kan være moduler du skræddersyr og selv sætter sammen. Det kan være hele klatremiljøer, der giver katten mulighed for at bruge dens klør og klatre. Kradsetræer fås i et utallige størrelser og design. Alle kattetræer har forskellige funktioner og giver forskellige måder at aktivere din kat på. Og her er der alt fra små killingekrads, Mellemstore Gulv krads, Kradsetræer fra Gulv Til Loft, Væghængte moduler, der kan skræddersys en hel væg. Hvor du bruger den plads du ikke bruger. Eksempelvis over et vindue eller over en dør. De fleste kradsetræer er lavet i naturlige materialer, med forskellige tekstiler og overflader for at aktivere kattens sanser. 

Sisal er skabt af plantefibre udvundet fra agaveplanten. Det bliver også brugt til kattelegetøj grundet materialets ekstreme slidstærke egenskaber, der gør det kan klare kattens skarpe klør. 

Der er kradstræer hvor materialet er tørrede og håndflettede bananblade i stedet for sisal. På denne type kradsetræer vil det ofte være lavet i andet træ og krydsfinér. Der kan dog være liggepladser og hylder der er beklædt med blødt plys, fleece eller polyester. 

Funktioner på et kradsetræ kan spænde fra en gulvkrads hvor det kun er en bund med en søjle. Til flere søjler med huler, liggepladser, reb og hængehylder eller hængekøjer. Det er kun fantasien der sætter grænser og du kan skabe dit helt eget katte univers. 

Kradsetræ-Gulv-til-loft-aktiv-kat-lys-nanno

Hvilke katte bruger et kradsetræ?

Det er let alle katte kan bruge et kradsetræ og alle katte har fornøjelse af det uanset om det er killinger, små, store, unge eller gamle katte. Det er vigtig for kattens sanser at have et sted at hvæsse klør og klatre og det er især vigtigt for inde katte. Levede katte i naturen ville de bruge æbletræet eller andre elementer i naturen, som katten kunne og ville bruge.

Med et kradsetræ er det en form for erstatning ,og det ville være lige det din kat skal bruge. For at få brugt sine sanser og for at kunne klatre, hvæsse klør og styrke muskler og led. Er det en udekat vil den også elske et kradsetræ, men den ville ikke have brug for så mange funktioner som en indekat. 

Uanset om det er en inde, ude, killing, ung eller gammel kat, vil alle katte bruge kradsetræer forskelligt. Det afspejler sig i de muligheder der er i kradsetræet og hvilket  sind din kat har. Kan din kat lide at klatre, er det en god ide at kigge efter kradsetræer der er høje eller Gulv til loft modeller. 

Det kan også være oplagt at skræddersy en klatrevæg hvor katten motorisk kan blive udfordret som den ville blive ude i æbletræet. Har du en killing og ikke ved hvad den kan lide, så kig på hvad den har at hvæsse klør i hos opdrætter, det giver et fingerpeg om hvilken størrelse kradsetræ den er bekendt med. har du store katte er der kradsetræer til store katte og der findes også XL modeller med tykke søjler, der giver mere krads. 

Kradsetræ en del af grund udstyret til katte!

Et kradsetræ har mange gode fordele for din kat. Vigtigst af alt er, at din kat får opfyldt sine behov for at kradse.
Samtidig er det også en fordel for dig, da du dermed kan undgå, at katten kradser i dine møbler.

En kat har et behov for at hvæsseklør og klatre!
Den har brug for at styrke muskler og led!
Hvis ikke den har et bestemt sted til at  klatre og hvæsse klør, gør den det bare andre steder!

Det er ikke fordi, at den er utilfreds, men fordi den skal have tilfredsstillet sit medfødte instinkt for at hvæsse klør og vedligeholde sine klør. Katte har også brug for at bruge sine muskler og styrke sine led, hvilket en indekat har mulighed for, når den har et kradsetræ. 

Aktiv-kat-mellemstore kradsetræer-fra-100-200-cm

Kradsetræer til små Katte

her er det vigtigt om det er et killingekrads eller bare en lille kat. Fordi killingekrads er kradsetræer til kravlegården, hvor killinger fra 6-7 uger  lærer at bruge et kradsetræ.
Når killingen hos opdrætter flytter ud af kravlegården og færdes i hele huset. Er den klar til at bruge det kradsetræ der er hos opdrætteren. Og killinger hos os bruget de store gulv til loft krads vi havde og det væghængte klarede de også. Så som udgangs punkt er killingen klar til det kradsetræ du vælger eller den klatrevæg du skræddersyr til den. Når den flytter fra opdrætter er den efter loven fyldt 16 uger og fuldt ud i stand til at klare et hvilket som helst kradsetræ. 

Kattetræ til store katte

Kattetræ til store katte, som eksempelvis ragdoll, main-coon og norsk skovkat er det vigtigt du ikke køber kradsetræet for lille og at søjlerne ikke er for tynde. Det er vigtigt at at købe kattetræ der er solidt og i stærke materialer. 

Kradsetræ fra Gulv til Loft 

Med et Gulv til Loft kradsemiljø genskaber du et katte univers midt i din bolig. Gulv til Loft kradsetræ har alle de funktioner, som en kat kan kunne finde i havens æbletræ. 
Dertil kommer der nogle plus points for de sjove legepladser og de ekstra funktioner kradsetræet giver katten.  Fordelen ved et kradsetræ fra gulv til loft er det kan stå hvor du ønsker det og at din kat har udsyn over hele sit univers. Og at den kan følge med i alt hvad der sker i hjemmet.

aktiv kat-klatrevæg-til-katte-kradsetræ-der-er-væghængt-

Kattetræ Væghængt 

Vil du have et gedin Kattetræ der ikke tager gulv plads, kan du med fordel vælge et væghængt kattetræ. Væghængte kattetræer giver et let og smart look og bliver en flot del af dit interiør. Du har lettere ved at gøre rent fordi gulvet er frit.  Væghængte kattetræer moneres og skrues i væggen, og der er utallige muligheder for at bygge horisontal, bygge hen over sofaen, over vinduet eller over døre. Du kan bruge den plads du ellers ikke kan bruge til andet. Og din kat får sit helt eget katte univers. Det er kun din fantasi der sætter grænser, så længe du har en væg der kan klare vægten. Det er vigtigt at de skruer og raw klods køber er til den type væg du har. 

Hvor højt skal et Kradsetræ være?

Din kat skal kunne strække sig i fuld længde den gider ikke blive pukkelrykket for at få lov til at hvæsse klør og har den ikke mulighed for at strække sig i fuld længde vil det gå ud over dine møbler.
Se på et lille kradsetræ på 60 cm og kig på din kat i fuld længde, den står og bliver pukkelrygget for at hvæsse klør. Køb et katten kan stå fuld udstrakt op af og hvæsse sine klør på. 

  • Killingekrads op til 60 cm
  • Små Kradsetræer op til 100 cm
  • Mellemstore Kradsetræer  fra 100 - 200 cm
  • Store Kradsetræ fra Gulv til Loft
  • XL Kradsetræer
  • Væghængt kradsetræ

Der er ingen regler for højden på et kradsetræ. Det er alt efter hvor du har plads og hvor højt du har. Dog har de fleste fabrikanter  en fabriks garanti der bortfalder, ved højder over 3 meter.  Du kan skræddersy eller du kan få hjælp til at bygge det kradsemiljø du ønsker og til den plads du har.  

Hvilket Tekstil kunne du tænke dig?

Din kat vil elske tekstiler uanset hvad du vælger, den ligger gerne i plys, møbel tekstil, nanno tekstil og kunst læder.
Det ser du når du kigger på hvor katten opholder sig i  møblerne hos eksempelvis opdrætter eller hjemme hos dig selv.

Når du vælger hvilket tekstil du ønsker på dit kradsetræ, er det vigtigt du ser på helheden og hvad der vil passe ind i dit hjem. For os at se må et kradsetræ gerne være lækkert at se på og det må gerne være en integreret del af dit interiør.

ER du til plys eller er du plys forskrækket?
Er du til fede tekstiler der matcher hjemmets interiør?
Er du til imiteret læder der matcher de møbler du har?
Hvilke farver matcher ind i dit interiør?

Hvilke hylder skal jeg vælge?

Det er enkelt og vi kan rolige sige at på første pladsen er en hængehylde bare et sikkert hit og helt sikkert et must have.
En hylde med kant kan være en tryg og hyggelig liggeplads. Nogle hylder med kant kan være med en hård kan og nogle kan være med en blød kant.

Katte elsker at ligge med poterne elegant strakt ud med poterne over kors. Det kan den gøre når du vælger en hylde med blød kant.  Hvor en hylde med kant ikke samme muligheder og giver denne samme tryghed, og poterne kan ikke hænge ud over kanten på samme måde.

Nogle katte elsker bruger en fat hylde til afsætning og nogle elsker at ligge på en fast liggeplads. Her er det du ved hvor din kat helst ligger. Det ses på hvor den søger hen er det i sofaen eller er det på gulvet eller på dit køkkenbord?

Kradsetræ med Hule

Her skal du vide at en hule ofte bliver brugt af killinger og ungdyr og når katten når op omkring et år vil en hule ofte ikke være attraktiv og den vil ikke bruge hulen.
Katten vil 10 gange hellere bruge en hængehylde eller en hylde med kant. Så vores råd er at du køber en hule og stiller den ved siden af dit kradsetræ.  Så kan du fjerne hulen,  når din kat ikke gider den mere.

Løsdele til kradsetræ

Hvis du vil have et kradsetræ du kan tilkøbe løsdele, kan du sikre dig der kan tilkøbes løsdele til det du ønsker at købe. Så du på den måde ved hvilke muligheder du har og at du ikke investere i et kradsetræ hvor det ikke er muligt at tilkøbe løsdele og det er et køb og smid væk kradsetræ.

Hvor skal jeg placere et kradsetræ?

Det er et spørgsmål mange ikke tænker over og det er rent faktisk ret vigtigt. Forestil dig du har en kat og den ødelægger en væg, en stol eller en  sofa som kradsetræ.
Du bliver frustreret og tænker som mange andre før dig. Den har jo et kradsetræ, hvorfor bruger den det ikke? 

Spørgsmålet du skal stille er,  hvor står dit kradsetræ? Det står eksempelsvis ude i gangen ved bagdøren eller i kælderen.
Så langt så godt,  så kommer næste spørgsmål,  hvor langt er kradsetræet placeret.  Og  i forhold til hvor  familien opholder sig mest.  Kradsetræet er placeret  i den anden ende af huset, stik modsat hvor familien opholder sig.

Forestil dig du er en kat og har lyst til at få klørene i brug. Tager du det der er nærmest eller går du til den anden ende af huset. Vi kender svaret og det siger sig selv.  Du vælger det der er nærmest og det gør katten også.

Og når kradsetræet flyttes op i stuen eller i nærheden af hvor familien og du opholder jer mest. Så vil det være kradsetræet der bliver brugt og du slipper for det går ud over dine møbler.  

Tænk placeringen igennem af kradsetræ igennem således du undgår det. 
Placer kattetræet hvor familien opholder sig mest og placer det så katten har udsyn over sit kongerige.

Skal jeg vælge et væghængt kradsetræ?

Brug den plads du ikke bruger til andet og forestil dig du flytter æbletræet ind på din væg med de udfordringer og få de muligheder for aktivering det giver din kat.  Kan godt love dig din kat vil elske det og alle dens naturlige sanser vil blive aktiveret.
Her er det også en del overvejelser og det er der må gerne være udfordring i hvordan du placere delene de enkelte moduler på din væg. Det skal ikke være for let, det skal gerne være sådan din kat er udfordret som hvis den klatrede ude i æbletræerne i haven. Det skal ikke være for let.

Hvordan ved jeg hvor moduler placeres?

Det gør du let ved at bruge f.eks. farvet tape og sætte det op på din væg. Et lige stykke for en søjle, et kryds for et Cat a Stair klatretrin, en bue for en hængehylde, en lige streg for en klatresøjle uanset om den skal vende vandret eller lodret.
Se hvor langt din kat kan hoppe, se hvor langt den kan strække sig for at gå over, det må gerne udfordre den. Flyt rundt på tape indtil du kan se det er sådan det skal være for at give din kat udfordringer.

Skal jeg købe et Billigt kradsetræ?

De billige kradsetræer lokker og man tænker, hold da op jeg får et kæmpe kradsetræ for meget små penge. Husk så på kvalitet og pris følges ad. Så allerede der må man overveje at det kan gå hen at koste mange penge. Fordi man hurtigt skal ud at købe et nyt kradsetræ. 
Ofte er de billige kradsetræer produceret udenfor Europa. Ofte vil der ikke kunne købes løsdele og reservedele til, som eksempelvis hylder, betræk, skruer og søjler, her kan der ikke skiftes ved behov. Derved bliver det billige hurtigt dyrt på den lange bane.

Kradsetræ med muligheder og i høj kvalitet?

Top kvalitet i Design og Materialer er langsigtet køb og du kan tilkøbe løsdele og reservedele når det behøves.
Det gælder søjler, det gælder liggepladser, skruer og betræk alt du skal bruge til dit kradsetræ.
På den måde er det du investerer i et katte-møbel til dit hjem og det kan holde i rigtig mange år.

Kradsetræ du kan købe kvalitet eller køb og smid væk?

Når du køber kvalitet, koster det og du kan blive overrasket over prisen. Dog vil et kradsetræ i høj kvalitet som udgangspunkt holde væsentligt længere end et billigt kradsetræ. Men hvis vi sammenligner en bil, så ved vi godt at Mercedes er i højeste kvalitet når det gælder design og kvalitet, hvor i mod en minibil ligger lavt i både design og kvalitet, og begge kan køre.

De katte der bruger hulen, er ofte misse mødre der kan være tæt på sine killinger og gemme dem lidt af vejen mens killingerne er hjemme. Er din kat en der elsker at gemme sig, kan en hule ved siden af kradsetræet være en god ide. Statistisk sælger vi 95 % af kradsetræer uden hule og det i sig selv gør vi foreslår du overvejer at have en hule ved siden af kradsetræet.

Hvorfor kan et fistende stående kradsetræ være oplagt?

Det kan nogle gange være svært at have et kradsetræ fra guld til loft eller et kradsetræ på en væg hvis du har lidt plads. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at vælge et fritstående kradsetræ. Der skal du huske din kat skal kunne stå oprejst at hvæsse klør uden at blive pukkelrygget. Din kat skal kunne bruge søjler med fuld udstrakt krop fordi det er det katte gør når de hvæsser klør.

Hængehylde-fra-aktiv-kat-i-tekstilet-lys-nanno

Killingekrads er det en god ide?

Igennem vores erfaring med opdræt er killing krads til kravlegården.
Hvorfor det? Jo det er fordi misse mor lærer de små killinger at hvæsse klør og det sker lige fra de begynder at trippe rundt i kravlegården. I begyndelsen er det leg og med tiden omkring de 8 uger begynder de virkelig at bruge kløerne i et killingekrads og ret hurtigt begynder de også at klatre op af det.

De små killingekrads er alt fra flade papkrads, carboard og små krads fra 30 cm til 60 cm der er beregnet til killinger. Voksne katte vil ikke kunne bruge disse killingekrads og vil ikke få fornøjelse af dem.

Det er altid en god ide at have et flytbart kradsetræ når der kommer en killing i huset. Se med en killings øjne hvor langt der er fra hvor den står til den anden ende af huset.  Derfor indtil den ved den skal hen til det store kradsetræ, kan det være en god ide at have et kattetræ der kan flyttes rundt, alt efter hvor du er. 

Her vil der igen tænkes på den plads du har og på at din killing vokser med lynets hast. Derfor anbefaler vi du aldrig køber for småt. Igennem vores erfaring ved vi at killinger på 16 uger, for det meste er vant til store kradsetræer fra deres opdrætter, og de kan sagtens forholde sig til et stort kradsetræ fra gulv til loft eller et væghængt kradsetræ.

Der hvor problemet kan forekomme, er den killing der ikke er vant til det og husk nu på.
En killing tages fra moderen og alt det den kender.
Den kommer ud til det nye hjem hvor den ikke kender noget eller nogen.
Der kan der være langt fra hvor den er til hvor kradsetræet er.
Vi anbefaler du kommer ned i killing højde og ser hvor stort det nye hjem er.

Et killingekrads behøver ikke være stort bare det er der. Et killingekrads er til små killinger fra ca. 6 - 10 uger i kravlegården og en ny killing er fyldt 16 uger, når den kommer til deres nye familie.

Tænker du på skal jeg så også købe et kattekrads. Bor du i en bolig på 300 kvadratmeter er der langer fra den ene ende til den anden end hvis du bor på 150 kvadratmeter.

Har du to etager bør der helt sikkert være et kradsetræ i stuen og en mindre på loftet.
Ellers kan det gå ud over dine møbler.

Nu ved du hvilket kradsetræ du vælger!

Vi håber du er klædt bedre på til hvordan vælge dit kradsetræ. Og husk vi står altid klar til at hjælpe dig hvis du kommer i tvivl eller du får spørgsmål. Står vores team altid klar til at hjælpe dig og vi vil gøre det bedste vi kan for at du kommer frem til lige præcis det kradsetræ eller den klatrevæg du ønsker.

Vil du læse mere?

Læs flere artikler her

Wishlist 0
Continue Shopping
Scroll til toppen