Hvor gammel kan katte blive? Se Hvilke faktorer spiller ind?

KAT

Jekas Hund og Kat

Hvor gammel kan katte blive?

 

Hvor gammel kan katte blive?  Der er et af de mest spørgsmål  vi stiller os når vi har katte i familien. Vi vil prøve at klar gøre
for dig hvor gammel du kan forvente en kat bliver.  Vi understreger det er er vejledende og det kan være anderledes fra kat til kat. Grundet de forskellige faktorer der spiller ind i hvilken alder en kat opnår.

Som udgangspunkt lever katte i gennemsnit til de er 10-15 år gammel. nogle katte opnår en alder på helt op til 20-21 år. Og det afhænger af eksempelvis levestand, race og hvilke faktorer der spiller ind. 

Hvilke faktorer påvirker din kats alder?

  • Alder på katte afhænger af leverforhold og andre faktorer, og faktorer vi ikke altid selv er herre over. nogle af de faktorer kan have betydning for kattens alder. 

  • Er katten ude-kat eller Inde-kat? Eller er det en Ude- og inde-kat?. Tendensen viser at udekatte levere kortere end inde-katte. Det er faktorer som ude katten er uden opsyn og er sammen med vildkatte, der ikke kommer regelmæssigt til dyrlægen og bliver tjekket for sygdomme.

  • Hvilken kattemad katten får spiller også ind. Alt efter stadie i livet, alder og aktivitetsniveau, har atten brug for mere eller mindre energi i foderet. Et tilpasset kattefoder er vigtigt og en drægtig kat skal bruge mere energi rigt foder end en ældre kat, der skal tygge maden og spise det den har brug for. Har katten problemer med pelsen eller er den sensitive er det vigtigt foderet er rig vitamin og mineral og/eller beregnet til sensitive katte.

  • I følge dyreværnet lever neutraliserede katte og specielt inde katte længere. 

  • En vigtig faktor er at kattens årlige dyrlæge checks og vaccinationer overholdes. Det har indflydelse på alderen.

Giv-det-rigtige-kattefoder-til-din-kat

Hvornår er din kat gammel?

Hvornår er en kat senior og hvornår er den ungdyr det er der delte meninger om. Her er det menneske år i katte år i følge den veterinære klassificering af en kattens alder. 

Hvad er Katte år? 

Vi taler ofte om katteår og for at forstå deres alder og hvor gamle de reelt er. Er her en måde der gør det mere overskueligt. Her  får vi et tydeligt forhold til alder og kan dermed se katten aldersmæssigt svarer til deres helbered og det vi ser hos katten.

Menneskeår i  Katte-år
 1 år = 15 år
 2 år = 24 år
 3 år = 28 år
 4 år = 32 år
 5 år = 36 år
 6 år = 40 år
 7 år = 44 år
 8 år = 48 år
 9 år = 52 år
10 år =56 år
11 år=  61 år
12 år = 64 år
13 år = 68 år
14 år = 72 år
15 år = 76 år
16 år=  80 år
17 år = 84 år
18 år = 88 år
19 år = 92 år
20 år = 96 år

 

 

Vil du læse mere?

Læs flere artikler her

Wishlist 0
Continue Shopping
Scroll til toppen