Hvorfor bruge en Hundeble? - Det er med Hunde som med Børn!

Hund

Jekas Hund og Kat

Hvorfor bruge en Hundeble?

Det er med hunde som med børn!

Det er med hunde som med børn der kan ske uheld, og nogle har et enkelt uheld og andre har mange uheld. Der er statistikker der viser der er flere og flere der køber hundebleer. Og i takt med der er flere der køber Hundebleer, kommer der flere løsninger.  Dermed udvikles der flere muligheder, du kan vælge imellem. Vi kommer ind på flere grunde til hunde kan få brug for en hundeble. Vi nævner de gængse årsager, og vi gør opmærksom på at der ingen begrænsninger er, der kan være flere.

Træn renlighed hos hvalp

Hundebleer bruges nogle gange til renlighedstræning af hund. Det kan være en mulighed, men det er ikke noget vi anbefaler, der bruges i starten. Det er vigtigt din hund bruger det naturlige instinkt til at blive renlig uden brug af en ble. Er du færdig med renlighedstræning, kan du bruge en ble hvis det er nødvendigt.

Hundeble kan bruges ved Sygdom

Ofte er sygdom en grund til at din hund får brug for en ble i en kort periode. Det ses eksempelvis ved urinvejes infektion, der vil være lidt inkontinens mens infektionen behandles. I sådan en periode kan en hundeble bære gavnlig. P en god måde kan du passe på dit hjem og du undgår at få pletter på gulve. Samt du undgår at skulle gøre rent hver dag.

En Ble kan bruges ved Inkontinens

Nogle gange ses Inkontinens hos hunde. Nogle hunde sker det bare en enkelt gang og der vil en hundeble ikke være optimalt. Det kan være gensyns glæde når din hund har været adskilt fra dig, og ved gensynsglæden kan den ikke styre det og kommer til at blive lidt utæt. Der kan være mange grunde til det og er det kun en enkelt gang det sker og ikke noget der sker gentagende gange. Så er der ingen grund til bekymring. Og du behøver ikke købe bleer som det første. Men sker det gentagende gange og uden grund, bør du kontakte din dyrlægen. Der kan ligge sygdom bag der gør din hund er inkontinens. Uanset hvad det er over en kort periode eller og en længere periode, kan en hundeble være god under behandlingen.

Markere din hund overalt?

Det ses specielt hos hanhunde de har en tendens til at markere alle steder. Gør de det uden for er der ingen problemer. Her kan lange gåture være e must, for at sikre hunden får markeret.  Lange gåture skal der til og det gør vi hundeejere gladelig. På den måde får vi også vores daglige motion.  Markere din hund indenfor bliver det problematisk. Er det tilfældet er en hundeble ikke nok, hver gang i er indendørs. Her skal der træning til! Og mens træningen står på eller hvis du har hunden med på besøg hos familie eller venner. Hvor du gerne vil undgå der sker uheld. Så kan en ble være en god løsning på problemet.

Er der Bleer til Hanhunde og Hunhunde?

Der er bleer til både hanhunde og til tæver og begge kan bruge hundebleer. Der kan være forskel på det og det vil ofte være præciseret om det er til tæver eller hanhunde. Bleer til hunhunde vil ofte være lavet som et fit, ligesom underbukser, der kommer op om bag benene og spændes om maven, med et hul til halen. Lidt ligesom løbetids bukser.

Denne type er ofte brugt til hunhunde, men kan også være velegnet til hanhunde. Grundet at både hanhunde og tæver har samme pasform.  Den anden type hundeble er det kendt mavebælte, det er mest til hanhunde. Det bliver sat omkring hundens mave og dækker de ædlere dele. Det vil derfor ikke give mening at bruge dem på en tæve, grundet hunhunden ikke urinere derfra.

Hundebleer findes i forskellige typer.

Vi var lidt inde på det tidligere, der findes forskellige typer af bleer til hunde. I afsnittet ovenfor var vi inde på to typer, der findes dog flere typer. I næste afsnit vil vi forklare forskellen. Så du kender forskellen og på den måde kan finde det match der passer til din hund.

Mavebånd til Hanhunde

Vi var lidt inde på mavebånd ovenfor.  Mavebånd ses som en form for en ble, fordi den afhjælper på samme måde. Et mavebånd er specielt designet til hanhunde og sættes omkring maven.  Hvor det samtidig dækker de mandlige dele. Det gør sådan hunden ikke kan strinte eller markere alle mulige steder. På grund af mavebåndet opfanger og suger det ind.

Løbetidsbuser

Dem ser du mange steder og de mest kendte. Det begrænser sig dog ikke til at det kun er tæver der er i løbetid. Hanhunde kan sagtens bruge dem og der vil være plads til halen. Den klassiske løbetidsbuks ligner et par underbukser eller en ble, som vi kender fra mennesker. Og der findes Indlæg til løbetids bukserne.

Genbrugelige Hundebleer

Det vil stå på pakningen med hundebleer, at de er genbrugelige. Det der er forskellen, er materialet de er lavet i og en genbrugelig ble kan vaskes og gen bruges igen og igen.

Engangshundebleer

Det betyder det modsatte af en genbrugelig ble. Det betyder at din hund har den på og ved første uheld. Skal den have en ny ble på. De ligger ofte med flere i en pakke og der findes også storkøbs pakker med mange i.

Valg af den bedste hundeble

Det er med hundebleer som når du køber engangsbleer til hunde. Du kan måske ikke relatere til en baby. Men du kan relatere til du køber underbukser. Der er krav til pasform og størrelse for at de kan sidde optimalt. Disse krav for form og størrelse er det samme, der gør sig gældende ved køb af løbetidsbukser.

Hvad er behovet?

Hvad kan grundene været il at din hund har brug for en hundeble? Er det fordi den er syg, Er den i løbetid eller Markere den alle steder? Alt efter hvad problem din hund har, kan forskellige typer bleer passe til lige præcis din hund.

Hvordan vælges størrelse

Størrelse er alfa vigtigt! For den skal sidde og den skal have en god pasform. Den må ikke stramme og den må ikke være ubehagelig at have på. Den må heller ikke være for stor, fordi s vil den falde af. Og hvis den falder af hunden, har den ingen virkning. Derfor er der flere størrelser i hundebleer. Og ved at følge disse mål der er på pakningen, får du den der passer til din hund. En god, behagelig og funktionel løsning.

Hvilket Materiale

Angående materiale handler det ofte om, hvorvidt du har brug for en ble der kan bruges igen og igen. Eller om det er mest oplagt med en engangsble til din hund. Er det kun i en periode, kan økonomisk være et godt valg. Derfor anbefaler vi at du tænker over, hvor mange gange du skal bruge en ble. Hvor mange er der brug for i løbet af en dag eller en uge. Så du vælger den økonomisk bedste løsning. Så det betaler sig for dig.

Vil du læse mere?

Læs flere artikler her

Wishlist 0
Continue Shopping
Scroll til toppen