Terapiformer til Hunde - Hundemassage - Kranio Sakral - Læs

Hund

Jekas Hund og Kat

Terapiformer til Hunde

Ofte er det sådan mange tænker hvorfor skal jeg give min hund eksempelvis massage, Kranio Sakral terapi, ledmobilisering eller laserterapi. Hvilken gavn vil det gøre og hvordan kan jeg se det. Er der tegn og så videre. 

Massage og Udstræk 

Massage er en oldgammel terapiform. Der findes mange forskellige teknikker indenfor massage, hvilket derfor giver mulighed for at arbejde med de forskellige muskler i hundens krop. Massage kan integreres sammen med andre terapiteknikker såsom Kranio Sakral terapi, ledmobilisering og laserterapi.

Hvad gør massage? 

  • Øger og forbedrer blodcirkulationen
  • Øger lymfecirkulationen
  • Forhøjer kropsvarme
  • Sænker blodtrykket (gennem påvirkning af det autonome nervesystem)
  • Øger elasticitet i muskler og sener
  • Forebygger diverse problemstillinger i hele bevægeapparatet
  • Kan maks. blive normalt – normal funktion og normal bevægelse

Der er relateret et stort forebyggelses element til massage og udstrækning. Det vil sige at jo mere smidige og afspændte hunden (musklerne) holdes, des mere normale bevægelser vil hunden have.

Hvorfor er det vigtigt med udstræk af hunden?

Det er vigtig med udstræk af hunden fordi, man kan ikke alene strække spændte muskler væk, men det er hensigtsmæssigt som supplement til massage eller anden manuel terapi, ligesom det kan være et godt redskab i vedligehold og genoptræning. Det er en god ting at lære hundene som en øvelse, da vi nemmere vil kunne få den optimale effekt. Det vil altid være med respekt for hundens adfærd, vævets restriktioner og i samarbejde med hundens krop.

Det vil derfor være en god idé at få vist nogle udstrækningsøvelser hos en fysiurgisk hundeterapeut eller andre som har forstand på udstræk.  Det kan medføre uhensigtsmæssig belastning og påvirkning, hvis det ikke udføres korrekt. Man skal derfor være opmærksom på at respektere hundens signaler og støtte de led, som er med i strækket.

 

Udstræk og opvarmning

Ved Udstræk og opvarmning er det vigtigt at man tænker over at opvarme sin hund med fokus på hvad der skal arbejdes med. Dette kunne eksempelvis være at hunden skal løbe en agility bane, så vil det være vigtigt at have fokus at opvarme og strække de muskler ud der skal bruges til netop denne disciplin. Det kan være at man får opvarmet og strækket ryggen godt ud eller at man tænker, på hunden skal lave en masse buer og sving. Dette vil også gøre at hunden bliver mere smidig og får nemmere ved de opgaver vi sætter den til.

Det er derudover også vigtigt at man får nedkølet hunden. Det betyder at hunden ikke skal løbe en masse og derefter bare ind i en bil. Gå i stedet en lille tur inden den kommer i bilen. Derfor vigtigt man undgår direkte overgang fra aktivt arbejde til stase.

 

Vi håber du blev guidet godt igennem terapiformer til hunde og fik lidt mere indsigt i hver enkelt step.  Vi ved mange kun går til hundemassage,  Kranio Sakral, ledmobilisering og laserterapi når der er problemer eller når hunden har været ude for en ulykke og dyrlægen anbefaler det. Men det er hos hunde som hos mennesker, du kan forebygge og give wellness til din hund og den vil elske det.  Vi har et samarbejde med Lise Dam,  der er uddannet dyrlægeeksamineret fysiurgisk hundeterapeut og indehaver af  LM-hundefokus.dk  

Vi vil fremover have besøg af Lise i butikken 1 gang om måneden, og vi vil lave opslag med dato og tidspunkter der kan bookes så du kan få vejledning og hjælp til din hunds behov. 

Følg opslag på Facebook eller Instagram

Vil du læse mere?

Læs flere artikler her

Wishlist 0
Continue Shopping
Scroll til toppen