Tjekliste til ny Hundehvalp - Jekas Hund og Kat

Hund

Jekas Hund og Kat

Tjekliste for ny Hundehvalp der flytter ind.

En Tjekliste til de nødvendige indkøb

Du kan købe utrolig mange lækre ting online og i butikker til din nye hvalp der flytter ind. En del er absolut en del af grundudstyret og nødvendigt. Men hvad er det egentligt der er nødvendigt? Vi har lavet en indkøbsliste til de mest basale køb du bør gøre. Inden den nye hvalp flytter ind.

En overvejelse er skal hvalpen gå med halsbånd eller skal den have e sele, måske begge dele fordi den går jo ikke med sele hele tiden. Og hundetegnet skal jo sidde på hunden. Hvilken hundekurv, hundebur eller hvilke godbidder og foder skal den have. 

 

Sele, Halsbånd og Line

Et halsbånd er nødvendigt for at hvalpen når den er fyldt 8 uger kan gå med et lovpligtig  hundetegn. Men dit navn, adresse og telefon nummer på. En sele til gåture giver frihed og hvalpen vil ikke få tryk på strube og halv, når den går med en hvalpesele. Nogle opdrættere giver et start sæt med, tjek altid om det er med, inden du selv køber noget. Hvalpen bør have en sele, Halsbånd og en dressurline til daglige gåture. Der anbefales ikke flex liner, rulleliner eller båndliner til hvalpe, de skal først lære at gå pænt i en justerbar dressurline. En sele og halsbånd til hvalp behøver ikke være det dyreste, det går hurtigt og hvalpen vokser hurtigt ud af både Halsbånd og sele. Køb der imod en god dressurline du kan have i mange år, og det må gerne være i en god kvalitet, det kan godt betale sig. 

Hunter Divo Halsbånd, Sele og dressurline
Hunter Divo Halsbånd, Sele og dressurline

Hundeskilte og Hundetegn 

Alle hunde skal i følge hundeloven bære hundetegn når den færdes offentligt. Hundetegnet sættes fast i halsbåndet. Det kan være af metal, aluminium eller rustfrit stål. På hundetegnet skal der stå ejers navn, adresse og gerne et telefon nummer, det gør det lettere at få fat i ejeren. Det er en god ide at skrive +45 foran dit nummer, i tilfælde af din hund er med på ferie. Det kan også være en mulighed at købe et hundeskilt med det danske flag, eller du kan skrive DK eller Danmark på tegnet. 
Et hundetegn er en af de ting der gerne m holde i mange år, derfor er det en god ide at købe det et i en god kvalitet. 

Red-Dingo-Prinsesse-Krone-Lilla
Red-Dingo-Hundetegn - Rustfrit stål

Hundebørster og negleklipper

Negle vokser å din hvalp som de vokser på os mennesker. Derfor anbefaler vi at du klipper hvalpens negle hver 14 dag. Klip en lille smule af hver uge, da det er en vigtigt træning at hvalpen vænner sig til håndtering. lav negleklip og daglig pelspleje til en hygge stund, der er afslappet, hyggelig og med gode godbidder til belønning. Ros hvalpen når du klipper negle. Det må gerne være en god neglesaks, den skal holde i mange år. Når det gælder pelspleje anbefaler vi du spørger din opdrætter eller der hvor du køber børster til din hund. Der findes et utal af børster og redskaber. Med de forkerte kan du ødelægge pelsen af. Derfor er det vigtigt at du køber de eller den rigtige børste eller karte, hvilken afhænger af race og pels type. Når du køber er det også en god ide at købe kvalitet, der holder i mange år. Køb børste og negleklipper der passer til din hånd, det gør den ligger stabilt og sikkert. 

KW-Airlastic-Pigbørste-Aflang
KW-Airlastic-Pigbørste-Aflang

Hundekurv eller Hundeseng

Nogle hunde elsker et tæppe eller en pude. Mens andre elsker en hundekurv eller en sofa. Det afhænger meget af hvordan din hunds personlighed og pelstype er. Ofte starter du med en enkelt kurv med et tæppe i. Hvalpen er ikke 100% renlig og uheld kan ske, køb ting der kan vaskes. Når din hvalp bliver større og du ved om den ligger på ryggen eller krøllet sammen. Så kan du købe drømme sengen til din hund. Som et del af det at have hvalp anbefaler vi du altid har Urine off i huset, det tager al lugt af urin. Og det er ikke giftigt for hunden. Det kan tage alt lugt gener og det kan også anvendes i vaske maskine. 

Donut seng
Donut seng - den mest solgt seng til hvalpe

Kravelgård og Bur

Det er vigtigt at lære hvalpen at være i Kravlegård og bur. Buret er en hyggelig hule og bliver et velkendt sted. Hunden kan sove og slappe af. En god ide er at have buret stående hvor du opholder dig og når i skal sove flytter du buret ind ved siden af sengen. Et godt og solidt stofbur er praktisk og er hvalpen utryg kan du enten have en beroligende hånd nede ved den. eller du kan lade buret stå åben. 
Hvalpe er aktive og har  brug for time out for at få ro til at vokse. En hvalpegård kan være en god løsning for nogle. Mens den for andre ikke er en holdbar løsning. Men gik ud af døren kravlede hun over og så var der ingen mening i det. Fordi hvalpen klatre over og den vil ikke være i hvalpegården. Her kan en afskærmning være en bedre løsning fordi hunden er mere fri og inde i den afskærmning kan du stille stof buret, legetøj og vand. Men hvalpen har stadigvæk et areal der er overskueligt og hvor den kan få ro. 

Hundebur-eller-Kravlegård
Hundebur og Kravlegård

Legetøj til hvalpe

Hav altid et plys dyr uden fyld. Det er hyggeligt og det er sikkert hvis hvalpen bider det i stykker. Hvalpe leger meget og de smager og bider i alt, derfor er det vigtigt at have legetøj der tåler de skarpe hvalpe tænder. Hvalpelegetøj kan f.eks. være plys bamser uden fyld, bolde, trække tov, gummilegetøj og aktiverings legetøj. 
Tyggeting og Godbidder

kong-Low-Stuff-Flopzie-lam-hundelegetøj
kong-Low-Stuff-Flopzie-lam-hundelegetøj

 

Tyggeting og Godbidder

Belønning er en vigtig del af hverdagen med en ny hvalp. Og nogle kan bruge deres daglige hundefoder til belønning, mens andre skal have andre godbidder end det. Her anbefales du køber forskellige godbidder , du kan bruge til den daglige træning, og køb dem i små bidder eller køb og bræk dem over i mindre bidder. Hunden skal gerne belønnes ikke fodres med godbidder. 

Tyggeben kan være god aktivering og god afledning for hvalpen, når den vil bide. Flyt fokus med at tage det den ikke må bide i og give den et tyggeben i stedet for. På den måde afleder du hvalpens opmærksomhed fra det den ikke må tygge i og det p en god måde.  Tyggeben bør kun gives under opsyn og tager du det fra din hvalp, giv den noget andet den må tygge i. 

Hundeskåle til vand og foder

Din hvalp har brug for en madplads med skåle til vand og foder. Hvis din hund sviner kan du  f.eks. en fodermåtte eller et foder underlag, der holder vand og foder indenfor kanten af hvalpens madplads. Vælg hundeskåle der er lette at rengøre og vælg nogle der kan g i opvaske maskine. Det kan være keramik- , porselæns- eller metal skåle. Madpladsen og skåle skal rengøres dagligt og en hvalp bør altid have adgang til frisk drikkevand. 

Madplads til hvalpen
Madplads til hvalpen

Prutteposer og Høm-Høm poser

Det er nødvendig vis ikke raket videnskab men alligevel. Stå med en pruttepose der er så tynd at den går i stykker når du samler en hundelort op. Det er bare ikke særligt fedt og det sker ofte hvis der købes for billige poser. Køb gerne store og kraftige prutteposer der kan slås en knude på og der kan holde til at du samler hundelorten op. 
Nogle vælger at købe bio nedbrydelige poser og tænker på miljøet, men prutte posen skal stadigvæk afleveres i en skraldespand. 

Vil du læse mere?

Læs flere artikler her

Wishlist 0
Continue Shopping
Scroll til toppen