Hvem er vi

Bag Team jekas er!
Velkommen til Jekas Hund og Kat se et  fantastisk univers  bestående af moderne, funktionelle og geniale produkter til dine kæledyr. Vi har blandt andet specialiseret os i skræddersyede kradsetræer og kradsemiljøer, THOLO Trimmeborde, samt, foder og tilbehør til Tilbehør Hund og Tilbehør Kat. Vores verden begrænses dog ikke her, eftersom vi også udbyder fornuftige produkter til Gnavere,

Team Jekas
Vi prioriterer service ligeså højt som vores produkter. Du er derfor sikret en kompetent rådgivning, således du får valgt det produkt, der passer dig. Vores sortiment består af bl.a. slidstærkt legetøj, lækre godbidder, Hunde- og Katte Senge, Hunde- og Katte Seler, Hundetegn, Kattetegn , transportkasser, foderskåle, kattebakker, kradsetræer og meget mere. Hos Jekashundogkat opdaterer vi løbende vores sortiment med nye og spændende produkter, der for alvor følger tidens trend.

Nordjysk Firma
Vi er et nordjysk firma med jordforbindelse og gennemsigtighed, der insisterer på at yde samme gode service på nettet, som vi gør i vores fysiske butik. Vores kerne kompetence er at skabe et fantastisk liv for dine kæledyr – og vores spidskompetence er at vejlede dig i den selv samme retning. Vores loyale kunder vælger os hver gang netop på grund af dette – skal du ikke være den næste

                        Fysisk Butiks på 800 kvadratmeter og Webshop

Rigtig hjertelig velkommen til Jekashundogkat.dk

Vi er et 100% danskejet familiefirma, som er skabt på baggrund af en kæmpe kærlighed til dyr! Et ønske og en ambition om at vores kæledyr altid skal have de bedst tænkelige vilkår her i livet.

Det er samtidig også med en erkendelse af, at det stadig er svært at skaffe kvalitetsprodukter til vores elskede kæledyr, der er så naturlige som mulige og skabt med omtanke for både funktion, kvalitet og miljø. Virksomheden drives af Aleks der er 2 generation og  Jon som efter mange år er på vej til pensions alderen. 

Vi  er begge selv født og opvokset på omgivet af en dyr. Katte og hunde har altid været en fast bestanddel af familien, og i perioder også heste, kaniner, marsvin og fugle. Der er altid tid til klap og kæl med de firbenede vi møder på vores vej. 

Butikshunden Lula er en stor inspirationskilde i hverdagen og vi har Lula, Zimba, Vira og Alba der er kvalitets kontrol.  På den måde sikrer vi, at vi hele tiden gør os umage for at finde de bedste produkter på markedet, som forhåbentlig også vil skabe glæde hjemme hos dig og din hund eller kat. For hvis noget kommer igennem nåleøjet her, og bliver vurderet godt nok til vores familie hunde og katte, så håber jeg også, at du bliver tilfreds med det til din bedste ven. 

Vores emballage til din forsendelse er også miljøvenligt, og består enten af bæredygtigt pap, genbrugspapir og genbrugs emballage.

Da vi ikke er uddannet dyrlæge eller lign., så er alle vores tips, anbefalinger, gode råd,  udelukkende baseret på egne erfaringer og oplevelser som hundeejer og  katteejer. Hvis du er i tvivl om noget, som kræver en fagperson, så tag altid fat i din foretrukne dyrlæge og spørg denne til råds.

Rigtig hjertelig velkommen til Jekashundogkat.dk.  Tak fordi du vælger at handle hos os. Vi ønsker dig en god tur på shoppen.

Aleks Wendel  og Jon Peter Mortensen

Næste generation er klar i Jekas Hund og Kat 

Artikel af Anne Falck

Næste generation er klar til at tage over i den kendte, nordjyske forretning med mere end 5.000 varenumre til kæledyrene og deres menneske-venner.

Til næste år kan Jon Peter Mortensen fejre 40 års forretningsjubilæum med Jekas Hund og Kat, så et glidende generationsskifte har allerede været undervejs i flere år. Og det bliver i familien, for det er svigersønnen Aleks Wendel, der fortsætter ved rorpinden i den kendte butik i Brovst. 

Aleks, der oprindeligt er udlært automekaniker og i mange år har solgt biler, har allerede været medejer og partner siden 2020, så han kender både butikken og kunderne, der kommer langvejs fra, ganske godt. Og ikke mindst: Kunderne kender ham, og de ved, at en væsentlig del af succeshistorien bag Jekas Hund og Kat kan tilskrives den kompetente rådgivning, som butikken tilbyder, når det handler om udstyr til og pleje af de kære kæledyr.

Alt til de kære dyr

Butikken er specialiseret indenfor hund og kat, men sælger også alt til både smådyr, gnavere, fugle og fisk. Herudover finder du blandt de mange varenumre bl.a. slidstærkt legetøj, lækre godbidder, transportkasser, foderskåle, kattebakker, skræddersyede kradsetræer og kradsemiljøer, trimmeborde samt foder og tilbehør af alle slags til både hund og kat, herunder senge og seler. I webshoppen finder du alt til hund, kat og gnaver.

Med både webshop og en imponerende fysisk butik på 800 kvadratmeter kan Jekas Hund og Kat servicere både lokale kunder og kæledyrsejere, der bor langt væk. Men selv kunder, der kommer langvejs fra, ynder at kigge forbi butikken, når de er på de kanter. Om ikke andet, så for at hente inspiration eller få en god snak med teamet bag disken, som altid er klar med gode råd og tips til det gode dyreliv.

Samarbejdet med lokalsamfundet kommer også til udtryk i, at den lokale afdeling af DCH, Danmarks Civile Hundeførerforening, henlægger en aften med sine hvalpetræningshold til butikken på Vestergade midt i Brovst. Så er der liv og glade dage i butikslokalerne, og de nye hvalpeejere kan blive tanket godt op med både viden og inspiration til hverdagen med deres nye, pelsede familiemedlem.

God kontakt med kunderne

Den gode kontakt med kunderne er noget, der er blevet lagt vægt på siden 1984, hvor Jon og hans hustru Jette flyttede til Brovst. Jon, der er udlært købmand, begyndte med en købmandsforretning på Stationsvej 4. For 25 år siden åbnede de så en webshop og siden en fysisk butik med tilbehør til hund og kat. Dengang havde webshoppen 100 varenumre.

- Vi havde selv katteopdræt dengang, og kunne se, at der var et marked for udstyr til hund og kat, fortæller Jon, der i butikkens spæde begyndelse fokuserede mest på naturlegetøj og kradsetræer, og var en af de første herhjemme, der solgte f.eks. tørrede kaninører, kaninpoter og de populære kaninhaler. Det greb om sig, og i 2012 måtte butikken udvides og flyttede til 275 kvadratmeter i naboejendommen på Stationsvej 2, men der blev fortsat udvidet med et stadigt større udbud af varer.

I mellemtiden var Aleks kommet til som svigersøn, og han så i 2020 en oplagt mulighed for at flytte til større lokaler og en bedre beliggenhed på Vestergade 30. 

Her passerer dagligt 8.000 biler, og med gode parkeringsforhold lige udenfor butikken er det en ideel beliggenhed, forklarer Aleks, der har været medejer og partner siden 2020 og nu står foran at skulle drive butikken videre på egen hånd, når Jon i efteråret 2024 går på en velfortjent pension. Inden da trapper Jon ned ved at gå på halv tid, men det bekymrer ikke Aleks. De mange år i familien og de seneste år som medejer på fuld tid i butikken har givet ham et godt fundament, og så er svigerfar jo heller ikke længere væk, end at han nok stadig vil kigge forbi en gang imellem.

God bemanding og grundig rådgivning

Et godt team af unge medarbejdere, der er klædt grundigt på til også at rådgive kunderne, vil sørge for, at butikken er bemandet, også i ydertimerne. Selv nyder Aleks at være første mand på skansen i de tidlige morgentimer. Han møder gerne i butikken før kl. 7, for at drage fordel af de stille timer, hvor der ingen forstyrrelser er.

- Det er utroligt, så meget, man kan nå, når telefonen ikke ringer, og man har et par timer til at arbejde uforstyrret, siger Aleks med et smil. 

Til gengæld kan kunderne være sikker på, at han er klar bag disken og til at svare på spørgsmål på både telefon og mail, så snart butikken åbner. Jo, næste generation skal nok sikre, at Jekas Hund og Kat holder åbent de næste mange år, til glæde og gavn for både de firbenede og deres mennesker.

 

Kvalitets kontrol og Butiks Hunden Lula