Vom Hundemat Råfodring

Vom og Hundemat Naturligt Rigtig Hundemad. Vom og Hundemat tilbyder hundemad af høj kvalitet, baseret på naturens egne valg af råvarer. Vores produkter indeholder udelukkende indmad, kød og mave - præcis det, som hunden naturligt foretrækker. Med en rigdom af næringsstoffer opfylder Vom hundens behov på en naturlig måde. Vores sortiment er velegnet til hunde i alle størrelser, aldre, racer og aktivitetsniveauer. Basen for Vom og Hundemats produkter er rene norske ingredienser, hvilket sikrer en høj standard af kvalitet og friskhed. Mangler du en bestemt variant, som ikke findes på vores webshop? Bare rolig - vi kan altid skaffe den hjem til dig. Hos Vom og Hundemat går vi ikke på kompromis med din hunds ernæring og trivsel.

9 varer

pr. side

Vom Hundemat er Tillid, gensidig respekt og ydmyghed

Tillid er at tro på hinandens gode intentioner, og sammen møde hverdagen med holdningen til, at alt siges og gøres i bedste menig. Ydmyghed i forhold til udfordringer, er en god egenskab at bringe med, i et hvert samarbejde – også evnen til at lytte.

Hundens naturlige behov for næringsstoffer

Fra naturens side er hunden, som sin fætter ulven, et rovdyr – en jæger og kødæder. Fysiologisk set, er den tilpasset en kost, der består af animalsk fedt og protein. Kulhydrater indgår ikke, eller meget lidt, i dens kost. Hundens fordøjelsessystem, har i lighed med andre kødædere typiske funktioner, som er beregnet til dens naturlige kost. Som for andre rovdyr, har hunden også en stor mavesæk, fordi der kan gå lang tid mellem hver gang et bytte er nedlagt.

Fordøjelses systemet er enkelt og kort

Og er tilpasset fordøjelsen af energirigt mad. Hunden har et tandsæt – store hjørnetænder og spidse kindtænder – som bruges til, at flænse store stykker kød og knuse knogler. Hunden har ikke amylase i spyttet. Amylase nedbryder kulhydrater i maden i mindre molekyler. Dyr, der er tilpasset vegetarisk kost, har amylase i spyttet, så nedbrydningen af kulhydrater kan starte tidligt. Absorption af næringsstoffer gennem tarmvæggen forekommer i tyndtarmen. Tyktarmen er kort og har ringe grad af fermenteringsaktivitet. Microfloraen i tyktarmen vil forsyne sig med de næringsstoffer, som er i overskud, men nedbrydningsgraden af fiber er lav. Hunden udnytter fedt som en energikilde særdeles godt og er også tilpasset en proteinrig kost. Alligevel er det meste hundefoder på markedet i dag baseret på korn og er meget rig på kulhydrat, både i form af stivelse og fiber. Hundefoder indeholder for det meste moderate mængder fedt og både vegetabilske og animalske proteinkilder benyttes. Hundemad er ofte også stærkt forarbejdet. Vom og Hundemat er meget rig på protein og fedt, der stammer fra animalske ingredienser.

Korrekt protein – solide byggesten

Dyrs celler ligner hinanden og har en anden sammensætning end en plantecelle. Protein fra dyreriget har dermed en aminosyresammensætning, som er mere lig den hunden har brug for. Hunden kan omdanne mange aminosyrer, men ikke alle og er derfor afhængig af, at de findes i kosten – de såkaldte essentielle aminosyrer. Dette er kroppens byggeklodser og indgår bl.a. i hud, hår, muskler, organer, hormoner, enzymer og blod. Et planteprotein, som har for lidt af de essentielle aminosyrer, er en ubrugelig byggeklods.Råfoder bør ikke forveksles med vådfoder. Råfoder er ferskvarer, hvorimod vådfoder er en fælles betegnelse for kogt og forarbejdet hundemad, hvor mange næringsstoffer desværre er gået tabt i kogeprocessen. Vådfoder er ofte tilsat korn og er relativt rig på stivelse. Vom og Hundemat er animalske ferskvarer, som fryses straks efter produktionen. På denne måde formår vi, at holde det høje næringsindhold.

Tørfoder OG VOM HUNDEMAT?

Alle vores blandinger egner sig udmærket som tillægsfoder, og flere af blandinger er særdeles gode som fuldfoder. Du kan godt blande produkterne fra Vom med tørfoder, i det blandingsforhold du ønsker og som er rigtigt for din hund. Vi anbefaler, at blande til hvert måltid frem for at give tørfoder til morgen og kød til aften. Hvis du ønsker at skifte fra tørfoder til råfoder, klarer de fleste hunde overgangen fint. Ved overgang fra råfoder til tørfoder anbefaler vi, at du tilvænner hunden gradvist, ved at blande øgede mængde tørfoder i kødet, for at undgå maveproblemer.

Hvor meget mad skal hunde have?

Du vil ikke finde nogen fodringstabel på Vom og Hundemats produkter. Dette skyldes ganske enkelt, at det er umuligt at lave en tabel, som giver dig svar på nøjagtig, hvor meget mad lige præcis din hund har brug for hver dag. Energibehovet varierer ikke bare med race, alder, køn og aktivitetsniveau, men der er også individuelle forskelle. Studier på hvile stofskiftet til mennesker viser, at ved lige betingelser kan en person have så meget som dobbelt så højt energibehov, som en anden person. Du må selv prøve dig frem til, hvor meget mad din hund har brug for hver dag og justere mængden efter hundens alder og aktivitetsniveau. Din hunds energibehov er ikke konstant. Hunden skal holdes slank og du skal kunne mærke ribbenene.

Urinsten

Den mest almindelige form for sten i urinvejene er struvit (80%), hvor magnesium danner krystaller, der vandrer igennem urinlederen og kan vokse sig store i urinblæren. Urinsten er meget smertefuldt og kan forårsage alvorlige komplikationer, hvis tømning af urin stopper helt. Struvit kan kun dannes ved pH 6,6 eller højere, men opløses hvis urinen er mere sur. PH ligger typisk omkring 6 for kødædende dyr og urinsten af typen struvit, vil ikke blive dannet, selv om kosten indeholder betydelige mængder af magnesium. Vom og Hundemat er ikke tilsat ekstra magnesium. Det naturlige niveau varierer fra 200-300mg/kg Mg i ren Komave til 350-450mg/kg Mg i de øvrige produkter. Vom og Hundemat fører ikke noget tilpasset foder til hunde med urinsten, men giver du din hund VOM serien vil pH i urinen være så lav (under 6,6), at struvit ikke dannes.

Tilsætningstoffer

Mange spekulerer på, om det er nødvendigt at tilføje noget i VOM serien, for at hunden får alle de næringsstofferne den har brug for. De mest almindelige spørgsmål drejer sig om olie, vitaminer og mineraler. VOM serien er rig på fedtsyrer, herunder også de vigtige omega-3 (laks) og omega-6 (kylling) fedtsyrer. Giver du en blanding uden laks, er det hensigtsmæssigt med omega-3 kosttilskud. Ved at tilsætte en omega-3 fiskeolie, får din hund hvad den har brug for, af de essentielle fedtsyrer EPA og D.

Tips til dig, som forsøger at få hunden op i vægt

Hvis du giver din hund tørfoder bør du give et foder beregnet på aktive hunde (20% fedt og 30% protein). – Giv hunden mad mere end en gang om dagen. Det er ikke bare at øge fodringsmængden, for meget mad på en gang giver dårligere optag og det kan være hensigtsmæssigt, at dele dagsrationen op i to. -Tilsæt minimalt med vand i maden. Meget vand i maden giver øget volume og lavere energitæthed (færre kalorier pr. kg.)

Tips til dig som har en overvægtig hund

Er din hund overvægtig, så er der kun en ting som gælder og det er mindre mad. Er hunden tyk, så får den slet og ret for meget energi i forhold til behovet. Vores anbefaling er, at give din hund rigeligt med motion, samt fodre med enten ACTIVE Proteinrigt fuldfoder eller DIGESTIVE. 

Vi forhandler blandt andet også fuldfoder til kræsne hunde

Bozita Hundefoder og Lilys Kitchen Hundefoder er begge hundemad der er fuldfoder med vigtig. ernæringsværdi og vitaminer og mineraler til daglig fodring af hunde. Har du spørgsmål står vi klar til at hjælpe og du kan enten ringe eller sende en mail til os.

Kontakt os for Ekspertvejledning om VOM Hundefoder

Hvis du ønsker råd og vejledning om vores omfattende udvalg af hundemad og hvordan det kan hjælpe din hund med at opnå sit optimale helbred og trivsel, er du mere end velkommen til at kontakte os i dag. Vi er her for at sikre, at din hund lever sit bedste liv ved at få adgang til næringsrigt og afbalanceret foder, der passer perfekt til dens behov. Vores team er klar til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have, og give dig den nødvendige vejledning til at træffe den bedste beslutning for din hunds ernæring. Uanset om det drejer sig om at vælge det rigtige foder til dens alder, størrelse, eller specifikke ernæringsmæssige behov, er vi her for at hjælpe. Vi anbefaler du ringer til os på grund af der er mange ting vi skal vide om din hund for at finde det rette foder.